Nutritional Epidemiology

Code: PGNS1044
Course: Master Degree in Nutrition and Health
Credits: 2
Hourly load: 30
Syllabus: Historical concept; measures of disease occurrence, association, and impact; epidemiological concepts: confounding, bias, interaction, causal inference, validity, reproducibility, and precision; study design; applications of epidemiology in nutritional research.
Bibliography: 1. MEDRONHO, Roberto A. Epidemiologia. Editora Atheneu 676 ISBN 9788573799996.2. KAC, Gilberto; SICHIERI, Rosely; GIGANTE, Denise Petrucci (Org.). Epidemiologia nutricional. Rio de Janeiro: Atheneu: Ed. Fiocruz, 2007. 579 p. ISBN 9788575411469 (broch.)3. ROUQUAYROL, Maria Zélia; SILVA, Marcelo Gurgel Carlos da (Org.). Epidemiologia & saúde. 8. ed. Rio de Janeiro: Medbook, 2018. xxi, 719 p. ISBN 9788583690290 (broch.).4. ALMEIDA FILHO, Naomar de; BARRETO, Maurício Lima. Epidemiologia & saúde: fundamentos, métodos, aplicações. Rio de Janeiro: Guanabara Koogan, 2012. xxiv, 699 p. ISBN 9788527716192 (broch.).

Acesso à informação
Transparência Pública

© 2013 Universidade Federal do Espírito Santo. Todos os direitos reservados.
Av. Fernando Ferrari, 514 - Goiabeiras, Vitória - ES | CEP 29075-910